• Посилання скопійовано

Через коронавірус НБУ переніс запуск початку роботи СЕП у режимі 23/7

Старт роботи СЕП у режимі 23/7 переноситься у зв’язку з карантином

Через коронавірус НБУ переніс запуск початку роботи СЕП у режимі 23/7

Національний банк переносить строк запровадження роботи системи електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП) у режимі 23/71.

Це зумовлено розумінням труднощів, які виникли у персоналу банків y зв'язку із встановленням на території України карантину та заходами щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Новий регламент роботи СЕП буде запроваджено через 30 календарних днів із дня закінчення карантину2. Національний банк повідомлятиме про це додатково.

Нагадаємо, що раніше Національний банк планував перехід СЕП на розширений регламент роботи з 01 квітня 2020 року, що передбачало доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.

1 відповідно до рішення Правління НБУ від 20.03.2020 р. №198 «Про внесення зміни до рішення Правління Національного банку України від 25 лютого 2020 року №142».

2 установленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»