• Посилання скопійовано

З 1 жовтня запровадять нові рахунки для сплати судового збору

З 1 жовтня 2019 року вступають в дію (в перехідному режимі в строк до 31 жовтня 2019 року) рахунки для зарахування судового збору відповідно до стандартів IBAN

З 1 жовтня запровадять нові рахунки для сплати судового збору

Нацбанк у 2019 році запровадив міжнародний номер банківського рахунку IBAN, що сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів НБУ.

З 1 квітня 2019 року банки відкрили клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, а діючі номери рахунків з 1 квітня до 31 жовтня 2019 року банки України будуть самостійно змінювати відповідно до вимог цього стандарту із збереженням діючого номера аналітичного обліку. Таким чином діючі номери рахунків для клієнтів доповняться кодом країни та кодом банку.

У період з 1 квітня до 31 жовтня 2019 клієнти банків у реквізитах розрахункових документів мали можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер у стандарті IBAN.

5 серпня 2019 року набрала чинності постанова НБУ від 28.12.2018 року № 162.

З 1 жовтня 2019 року вступають в дію (в перехідному режимі в строк до 31 жовтня 2019 року) рахунки для зарахування податків, зборів та інших доходів до державного та місцевого бюджетів (в т.ч. судового збору) відповідно до стандартів IBAN.

З 1 листопада застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Повідомляємо Вас, що в зв’язку з прийнятими змінами, реквізити оплати судового збору та реквізити для зарахування інших платежів, що розміщені на веб-сайті суду та на стендах в приміщенні суду, будуть оновлені 1 жовтня 2019 року.  

Для уникнення непорозумінь, будь-ласка, слідкуйте за оновленням інформації!  

 

Довідково:

Стандартна система банківського рахунку – це необхідний елемент ефективного банківського середовища кожної держави, що сприяє ефективному обробленню розрахунків. У країнах Європейського Союзу – це IBAN.

Кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунку IBAN, слідуючи вимогам стандарту ISO 13616.

Формування банками України номера банківського рахунку відбуватиметься відповідно до Національного стандарту України "Фінансові операції. Правила формування міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні. (IBAN Registry:2009, NEQ) ДСТУ-Н 7167:2010", затвердженого наказом Держкомітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 року № 454.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

У результаті запровадження IBAN за першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

Реквізити нових рахунків у розрізі всіх видів судів можна переглянути за посиланням.

***

Читайте також:

Джерело: Судова влада України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»