• Посилання скопійовано

Встановлено процедуру розрахунку кількості голосуючих акцій

Процедура розрахунку кількості голосуючих акцій поширюються винятково на голосуючі акції ПАТ

Встановлено процедуру розрахунку кількості голосуючих акцій

НКЦПФР затвердила Порядок розрахунку кількості голосуючих акцій, що належать фізичній особі або юридичній особі відповідно до фінансових інструментів, передбачених ч. 10 ст. 64-1 Закону України «Про акціонерні товариства».

Вимоги цього Порядку поширюються винятково на голосуючі акції ПАТ.

Цей Порядок встановлює процедуру розрахунку кількості голосуючих акцій, які прямо або опосередковано належать фізособі або юрособі відповідно до:

  • фінансових інструментів, що на дату їх виконання надають своєму власнику право набути голосуючі акції ПАТ шляхом їх поставки;
  • фінансових інструментів, не зазначених вище, які мають подібну економічну природу з ними, але не передбачають поставки акцій товариства.

Орієнтовний (невиключний) перелік фінансових інструментів, передбачених ч. 10 ст. 64-1 Закону про АТ, розміщений на офіційному веб-сайті НКЦПФР.

Цей Порядок не застосовується для фінансових інструментів, що на дату їх виконання надають своєму власнику право набути голосуючі акції додаткової емісії.

Рішення НКЦПФР від 09.04.2019 р. №207 чинне з 20.07.2019 р.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»