• Посилання скопійовано

В Україні може з'явитися новий вид цінних паперів – банківські сертифікати

Глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») пропонує ввести новий вид емісійних цінних паперів – банківські сертифікати

В Україні може з'явитися новий вид цінних паперів – банківські сертифікати

Економічна правда розповідає, що відповідний законопроект №1112 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо фінансових інструментів банків зареєстрований у Верховній Раді 29 серпня.

Зазначається, що проект закону передбачає банківські сертифікати двох видів – процентні та дисконтні.

Емісія банківських сертифікатів може бути разовою та серійною.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, банківський сертифікат об'єднують властивості банківського вкладу і цінних паперів, має зручний технологічний механізм випуску та обслуговування.

На відміну від ощадних (депозитних) сертифікатів, банківський сертифікат існуватиме у бездокументарній формі, і тому матиме зручні для власника механізми обліку та обігу на вторинному ринку.

Банківський сертифікат із невеликою втратою прибутковості можна буде продати іншому банку чи особі (зокрема на фондовій біржі із застосуванням механізмів гарантування виконання угод за принципом «поставка цінних паперів проти оплати»), або відчужувати будь-яким іншим способом у зручний час без необхідності особистого звернення в банк-емітент і проходження великої кількості бюрократичних процедур переоформлення сертифіката на іншу особу.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»