• Посилання скопійовано

НБУ затвердив перелік інвалют для встановлення офіційного курсу гривні

На щоденній основі офіційний курс гривні розраховуватиметься до валют, що входять до 1 групи Класифікатора, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торгових партнерів України за попередній рік. Сьогодні таких валют – 35

НБУ затвердив перелік інвалют для встановлення офіційного курсу гривні

Національний банк затвердив перелік іноземних валют, до яких встановлюватиметься офіційний курс гривні та розраховуватиметься облікова ціна банківських металів.

На щоденній основі офіційний курс гривні розраховуватиметься до валют, що входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торгових партнерів України за попередній рік. Сьогодні таких валют – 35.

Офіційний курс до 23 інших іноземних валют публікуватиметься щомісячно.

На щоденній основі публікуватиметься облікова ціна банківських металів, які входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют (наразі це золото, срібло, платина та паладій). Усі ці переліки оновлюватимуться щорічно з урахуванням змін в зовнішній торгівлі. 

Також змінюється числове значення офіційного курсу гривні до долара США. Відтепер воно визначатиметься як сума гривень за 1 одиницю іноземної валюти. До інших іноземних валют, крім долара США та облікової ціни банківських металів, числове значення офіційного курсу гривні визначено відповідно до наказу НБУ від 27.12.2019 р. №865-но «Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів». Зазначені зміни набувають чинності з 27 грудня 2019 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»