• Посилання скопійовано

Вихід з ринку страхових агентів - фізичних осіб вдарить по населенню і зменшить рівень продажів

Для страхових компаній вихід з ринку страхових агентів – фізичних осіб означатиме зменшення загального рівня продажів та збільшення витрат на відкриття нових офісів, що звичайно дорожче, аніж сплата комісійних винагород агентам

Це також втрата на розповсюдженні бренду компанії по країні, адже кожен агент – своєрідний носій реклами страховика.

Про це в ексклюзивному коментарі Finance.UA розповіла керівник Відділу агентських продажів ПАТ “Страхова компанія “Універсальна” Поліна Москаленко.

За її словами, агенти – фізичні особи насправді потрібні в першу чергу населенню, адже їх присутність на ринку гарантує можливість кожній людині отримати страхові послуги у найвіддаленіших селищах у будь-які зручні час та місце.

“В страховій компанії “Універсальна” частка агентів-СПД становить 25%, всі інші агенти є фізичними особами. Далеко не кожен агент-початківець має можливість оформити собі СПД, адже не завжди може покрити витрати на податок і отримати додатковий заробіток. Ми спокійно реагуємо на новації в законодавстві і маємо можливість динамічно реагувати на такі зміни. Відхід з ринку агентів – фізосіб звичайно може вплинути на загальні показники компанії”, – зазначила вона.

Нагадаємо, у першому читанні була ухвалена редакція нового закону “Про страхування”, в якій передбачено, що з 2013 року зі списку осіб, які надають посередницькі послуги на ринку фінансових послуг, будуть вилучені страхові агенти-фізичні особи. Консультуванням, укладанням та супроводом страхових договорів, крім самих співробітників компаній, зможуть займатися лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/Страхування

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Страхування»