• Посилання скопійовано

Трудовий контракт буде основою трудових відносин, – Мінекономіки

За новим Трудовим кодексом, який розробляє Міністерство економіки, основою трудових відносин стане контракт

Трудовий контракт буде основою трудових відносин, – Мінекономіки

Про це в ефірі програми «Нині вже» на hromadske заявила заступниця міністра економіки Юлія Свириденко.

За її словами, законопроект щодо зміни Трудового кодексу називається «Про працю».

«У першу чергу це лібералізація трудових відносин, ми хочемо закріпити, що основою трудових відносин є трудовий контракт, який обов’язково укладається у письмовій формі. Примірну форму цього контракту ми окремим порядком розробимо, щоб усі працівники мали змогу прописати і порядок роботи, порядок оплати, відпустка, сезонність і всі інші важливі речі», – пояснила Свириденко.

Вона розповіла, що у новому законопроекті Мінекономіки хоче закріпити можливість різних форм працевлаштування – можливість працювати дистанційно, часткову зайнятість.

«Тобто, ми даємо більш гнучку форму реалізації трудових відносин, також буде аутсорсинг, аутстафінг. До речі, всі ці визначення будуть в окремих змінах закону про зайнятість зафіксовані, і всі зможуть ознайомитись», – сказала заступниця міністра.

Свириденко наголосила, що новим Трудовим кодексом Мінекономіки хоче привести трудові відносини до сучасних норм, бо досі все регулює старий КЗпП, який «не відповідає реальності». 

Нагадаємо, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов 23 грудня заявив, що новий Трудовий кодекс опублікують найближчим часом. Також Мінекономіки розвінчало найпоширеніші міфи про цей кодекс.

***

Читайте також:

Джерело: Hromadske.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»