• Посилання скопійовано

Мінекономіки пропонує створити реєстр добросовісних роботодавців

Поки що йдеться про реєстр посередників з працевлаштування за кордоном. Інформацію до нього пропонують внести з переліку компаній, які вже отримали ліцензію від Мінсоцполітики

Мінекономіки пропонує створити реєстр добросовісних роботодавців

Уряд повідомляє, що Міністерство соціальної політики виступає за створення реєстру добросовісних роботодавців.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

«На сайті Мінсоцполітики є перелік компаній, які отримали ліцензію з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, проте нами ініційовано створення реєстру добросовісних роботодавців», – наголосив заступник Міністра.

За словами Сергія Ніжинського, для пошуку інформації про компанію необхідно ввести назву компанії і тоді можна побачити, чи є вона в чорному списку, чи по ній зафіксовано якісь правопорушення, чи вона фігурувала у скандалах, скаргах – тобто по ній дається вся інформація саме з огляду на порушення норм трудового законодавства.

«І коли людина це бачить, вона вже подумає двічі, звертатися в цю компанію чи ні», – підкреслив заступник Міністра.

Сергій Ніжинський зауважив, що розміщення інформації на офіційному веб-сайті сприятиме збільшенню довіри громадян, що буде певним превентивним засобом у боротьбі з торгівлею людьми.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»