• Посилання скопійовано

З 5 березня повідомляти ДПС про прийняття директорів більше не потрібно!

З'явився текст постанови КМУ, якою скасовується необхідність подання до ДПСУ повідомлення про прийняття на посаду керівника. Вона набрала чинності 5 березня 2020 року (з дня офіційного опублікування, а не через три місяці, як передбачалося проектом)

З 5 березня повідомляти ДПС про прийняття директорів більше не потрібно!

Нагадаємо, що 12 лютого Кабмін ухвалив рішення скасувати необхідність подання до податкової повідомлення про прийняття на посаду керівника.

Про це ми повідомляли тут.

І ось нарешті на сайті Уряду з'явився й сам документ -  постанова від 12.02.2020 р. №188 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. №413".

 

Що змінюється?

У Постанові №413 уточнюється, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації тепер будуть відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань.

Тобто подавати окреме повідомлення про прийняття на роботу керівника підприємства (установи, організації) не потрібно буде.

Крім того, у зв'язку з реорганізацією податкової "Державна фіскальна служба" замінено на "Державна податкова служба" (в заголовку Постанови №413 і по тексту).

 

Коли постанова набере чинності?

Проектом постанови було передбачено, що вона набере чинності тільки через три місяці з дня опублікування.

Але прийнятою постановою такого відтермінування не встановлено. А отже, Постанова №188 набере чинності з дня його офіційного опублікування. Тобто з 5 березня 2020 року (опублікована в "Урядовому кур'єрі" від 05.03.2020 р. №43).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»