• Посилання скопійовано

Розмір допомоги по безробіттю у 2015 році не зміниться

Розмір допомоги з безробіття і надалі становитиме 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Розмір допомоги по безробіттю у 2015 році не зміниться

Фонд соцстраху на випадок безробіття прийняв рішення про подовження дії мінімального розміру допомоги по безробіттю 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 2015 рік.

Протягом наступного року ситуація на ринку праці вбачається складною та потребуватиме проведення оперативних заходів забезпечення соціального захисту населення від безробіття. При розрахунках видатків Фонду у бюджеті на 2015 рік були враховані всі передбачені чинним законодавством матеріальні виплати та соціальні послуги для застрахованих осіб без виключення. Найбільша питома вага в загальній сумі видатків у статті «Допомога по безробіттю» (73,9%). Питома вага статті видатків «Утримання та забезпечення діяльності державної служби зайнятості, Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості, управління Фондом» становить 13,7%. Всі інші статті видатків разом узяті мають питому вагу 12,4% - а це всі соціальні послуги,  створення умов прийому тощо.

З урахуванням прогнозних доходів та видатків Фонду розрахунковий дефіцит Фонду у 2015 році може скласти 3 199 955 тис. грн. Тому з метою забезпечення фінансової стабільності  та покриття зазначеного дефіциту бюджету Фонду було прийнято рішення правління звернутись до Міністерства соціальної політики України з проханням розробити та внести до Уряду законопроект стосовно підвищення розміру частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття у 2015 році.

 

На підставі: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»