• Посилання скопійовано

Малозабезпеченим сім'ям пропонують надавати поворотну допомогу на бізнес

Мінсоцполітики пропонує внести зміни до деяких законів України щодо запровадження стимулюючих механізмів для переходу малозабезпечених сімей від одержання соціальних виплат до працевлаштування та економічної незалежності

Малозабезпеченим сім'ям пропонують надавати поворотну допомогу на бізнес

На сайті СПО профспілок опубліковано для обговорення проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження стимулюючих механізмів для переходу малозабезпечених сімей від одержання соціальних виплат до працевлаштування та економічної незалежності".

Ознайомитися з законопроектом можна тут>>

Як зазначено у пояснювальній записці, довготривале отримання соцдопомоги має демотивуючий вплив на малозабезпечені сім’ї, а система держдопомоги не передбачає суттєвих санкцій та мотиваційних заходів для тих отримувачів, які не зацікавлені у працевлаштуванні.

"Людина - і родина загалом- звикає до постійних гарантованих виплат і не приділяє увагу пошуку роботи, підвищенню власної конкурентноздатності на ринку праці та виведенню сім'ї на самозабезпечення", - йдеться у записці.

З огляду на це й розроблено Мінсоцполітики законопроект, яким пропонує впровадити нові законодавчі стимули активації на ринку праці для такої категорії громадян.

 

Що пропонується?

1. Обов'язкова реєстрація непрацюючого працездатного члена малозабезпеченої сім’ї в Службі зайнятості, підписання ним індивідуальних рекомендацій щодо працевлаштування, участь таких осіб в громадських роботах впродовж періоду виплати допомоги і не працевлаштування.

2. Запровадити заходи економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї. Зокрема, надати можливість працездатним непрацюючим її членам розпочати власний бізнес шляхом надання їм допомоги за рахунок коштів держбюджету.

Така фінансова допомога буде одноразовою, безвідсотковою та поворотною. Її розмір, порядок надання та умови повернення визначатиме Уряд.

3. Віднести непрацюючих працездатних осіб з числа членів малозабезпечених сімей до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2020 року. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»