• Посилання скопійовано

Виконавців хочуть зобов'язати щорічно обчислювати індексацію аліментів

Законопроектом №3112 запропоновано внести зміни до Закону «Про виконавче провадження» щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі

Виконавців хочуть зобов'язати щорічно обчислювати індексацію аліментів

21 лютого 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3112 "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)". Його авторами є Д. Гетманцев, Ю. Діденко та ще кілька нардепів зі "Слуг народу".

Основним завданням проекту Закону є покращення матеріального становища осіб, розмір аліментів на утримання яких визначений судом у твердій грошовій сумі. З огляду на це, пропонується  зобов'язати виконавців щорічно обчислювати індексацію розміру аліментів відповідно до норм чинного законодавства.

На думку законотворців, таке щорічне обчислення індексації аліментів та подальше стягнення з боржника аліментів у відповідному розмірі, надасть можливість оперативно, у позасудовому порядку, хоча б частково відшкодовувати особі кошти на подорожчання споживчих товарів і послуг, що особливо важливо для дітей та реалізації їх потреб у всебічному духовному та фізичному розвитку, а також для забезпечення належного рівня життя, харчування, виховання, тощо. 

Завданнями прийняття законопроекту також є усунення колізій у законодавстві та часткове зменшення навантаження на місцеві загальні суди та відповідні суди апеляційної та касаційної інстанцій.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»