• Посилання скопійовано

Незабаром для оформлення пенсій не потрібно буде з'являтися в ПФУ

Мінцифри повідомило, що дуже скоро послуга Е-пенсія стане повністю автоматизованою та максимально зручною

Незабаром для оформлення пенсій не потрібно буде з'являтися в ПФУ

Процес призначення пенсії раніше асоціювався з довжелезними чергами та зборами численних документів з усіх попередніх місць роботи. Наші батьки, дідусі й бабусі не повинні і далі поринати у суцільний хаос, - пише прес-служба Мінцифри.

Постанову КМУ "Про оптимізацію надання адміністративних послуг у сфері пенсійного забезпечення" прийнято ще влітку. Тоді на порталі Пенсійного Фонду запрацювала Е-пенсія. Зараз громадяни можуть подати документи для призначення пенсії онлайн, але їм потрібно прикріпити завірені електронним підписом копії документів. А потім звернутися до сервісного центру з оригіналами документів, щоб отримати пенсійне посвідчення.

Але ефективному впровадженню Е-пенсії заважають деякі правові колізії, через які органи досі просять громадян донести документи та підтвердити факт їхньої унікальності.

Гарні новини – дуже скоро послуга Е-пенсія стане повністю автоматизованою та максимально зручною!

 

Над чим працює Мінцифра?

Змінимо положення Пенсійного Фонду, які містять вимоги щодо особистого подання інформаці.

Забезпечимо взаємодію державних реєстрів. Непотрібно буде нести довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) щодо інвалідності, адже такі дані органи зможуть отримати за запитом до централізованого банку даних з проблем інвалідності. Непотрібно годинами шукати довідки щодо пільг бо така інформація підтягнеться з відповідного реєстру.

Забезпечимо можливість подання заяви через онлайн-сервіс “Дія”, де будуть усі державні послуги.

Головна ціль: зробити так, щоб усю необхідну для призначення пенсії інформацію шукали не заявники, а державні органи у тісній взаємодії між собою.

 

Як пенсіонер зможе отримати послугу в новому форматі?

Сидячи на дивані, можна буде зайти на портал “Дія” через сайт чи мобільний додаток і заповнити заяву. Потім заявник отримає повідомлення про призначення пенсії і зможе забрати посвідчення у сервісному центрі.

 

Коли можна очікувати змін?

Плануємо з Пенсійним Фондом запустити новий формат послуги Е-пенсія цього року. Обов’язково повідомимо про запуск. Очікуйте наших анонсів

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»