• Посилання скопійовано

Індексація пенсій в Україні відкладається – з березня на вересень!

Як повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська, завдяки планомірному підвищенню виплат до 2023 року середній розмір пенсії зросте на 1200 грн

Індексація пенсій в Україні відкладається – з березня на вересень!

Нагадаємо, що вперше пенсії автоматично були перераховані з 1 березня 2019 року. Тоді ж Урядом Гройсмана було передбачено, що автоматичний перерахунок пенсій відбуватиметься щорічно. Згідно з інформацією КМУ, черговий етап очікувався з 1 березня 2020 року. Більше про це ми писали тут.

Проте Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зауважив, що відповідно до законодавства протягом року Уряд має прийняти рішення щодо індексації пенсій, але немає чіткого періоду, коли воно повинно бути прийнято, з якого моменту, з якої дати має відбуватися індексація. 

Тож новий Уряд запланував індексацію пенсій на вересень 2020 року.  В середньому від індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс. Про це у Facebook повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

“Індексація пенсій буде!  А разом з нею - і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!”, - заявила очільниця відомства. 

Додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів:

  • 2020 рік - спочатку найстарші люди віком від 80 років (з урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/міс)
  • далі - від 78,
  • ще за рік - від 75 років і тд.

Крім того, якщо Рада підтримає законопроект №2494 (про нього тут), то вже з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу – на догляд! 

"Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн!”,додала Юлія Соколовська.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»