• Посилання скопійовано

Середньоденний розмір лікарняних за 2019 рік збільшився на 26%

За підсумками 2019 року, середній розмір допомоги за лікарняними від ФСС становить 281,4 грн за кожен день хвороби. Це на 26% більше, ніж у 2018 році

Середньоденний розмір лікарняних за 2019 рік збільшився на 26%

Фонд соціального страхування України повідомляє, що за підсумками 2019 року середній розмір допомоги за лікарняними від Фонду соціального страхування України склав 281,4 грн за кожен день хвороби. Це на 26% більше, ніж у 2018 році.

Як зазначалось, загалом у минулому році на фінансування допомог з тимчасової втрати працездатності було направлено 9,9 млрд гривень. Виплати отримали майже 2,2 млн працюючих.

Допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання одного з таких страхових випадків:

  • тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві;
  • необхідності догляду за хворою дитиною (докладніше у роз’ясненні);
  • необхідності догляду за хворим членом сім'ї;
  • догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною;
  • карантину, накладеного органами санітарно-епідеміологічної служби;
  • тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу;
  • протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;
  • перебування на лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»