• Посилання скопійовано

Електронні лікарняні дозволять зекономити від 1 до 5 млрд грн щорічно, - Мінсоцполітики

Заступник міністра соцполітики О. Коваль підкреслив, що запровадження системи електронних лікарняних дозволить оперативно перевіряти правомірність їх видачі і мінімізувати зловживання у цій сфері

Електронні лікарняні дозволять зекономити від 1 до 5 млрд грн щорічно, - Мінсоцполітики

"Електронні лікарняні дозволять зекономити від 1 до 5 млрд грн щорічно", – ці підрахунки озвучив заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль під час прес-брифінгу "Розвиток державних фондів соціального страхування: проблеми та перспективи" 28 січня 2020 року.

Заступник Міністра підкреслив, що запровадження системи електронних лікарняних дозволить оперативно перевіряти правомірність їх видачі і мінімізувати зловживання у цій сфері.

Олег Коваль проілюстрував свою тезу прикладами реальних фактів:

  • коли один лікар протягом доби відкрив до 100 лікарняних,
  • коли не падав обсяг виробництва на одному з заводів при тому, що 90 % його працівників знаходилися на лікарняному,
  • коли лікарняний відкривав непрофільний лікар.

"На цьому тижні запускається постанова щодо впровадження електронного лікарняного на погодження із зацікавленими міністерствами і відомствами. Мінсоцполітики спільно з Міністерством охорони здоров'я планує запустити з 1 квітня електронні лікарняні", – повідомив заступник Міністра соціальної політики.

***

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»