• Посилання скопійовано

Як самозайнятій особі знятися з обліку платника ЄСВ?

Зняття з обліку самозайнятої особи здійснюється ДПС на підставі поданої заяви за ф. №7-ЄСВ, після проведення перевірки щодо правильності нарахування, сплати ЄСВ та здійснення остаточного розрахунку платника ЄСВ

Як самозайнятій особі знятися з обліку платника ЄСВ?

Податківці у підкатегорії 201.10 "ЗІР"нагадують, що зняття з обліку особи, яка провадить незалежну професійну діяльність, у разі прийняття рішення про припинення діяльності як платника ЄСВ, здійснюється контролюючим органом на підставі поданої нею заяви про зняття з обліку платника єдиного внеску за формою №7-ЄСВ, після проведення перевірки щодо правильності нарахування, сплати ЄСВ та здійснення остаточного розрахунку платника ЄСВ з контролюючим органом.

При цьому, датою зняття з обліку є дата внесення контролюючим органом запису до реєстру страхувальників.

Після зняття з обліку особі, яка провадить незалежну професійну діяльність, видається (надсилається) повідомлення про зняття з обліку платника єдиного внеску за формою №10-ЄСВ.

 

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»