• Посилання скопійовано

Кияни, які побували в країнах з коронавірусом, можуть оформити лікарняний без відвідування медзакладів

ФСС повідомив, що кияни, які побували в країнах, де зафіксовані випадки коронавірусу, зможуть отримати лікарняний без відвідування медзакладу

Кияни, які побували в країнах з коронавірусом, можуть оформити лікарняний без відвідування медзакладів

Правобережне відділення УВД ФССУ у м. Києві повідомляє, що кияни зможуть отримати «лікарняний» без відвідування медичного закладу.

Лікарняні листки кияни, які побували в країнах, де зафіксовані випадки коронавірусу, можуть оформити без відвідування лікарень. Відповідну процедуру Департамент охорони здоров’я м. Києва доручив реалізовувати медичним закладам первинної ланки.

Забезпечити можливість оформлення лікарняних листків особам із симптомами ГРВІ, що повернулися із країн, де зареєстровані випадки COVID-19, без відвідування ними закладів охорони здоров’я. За умови нетяжкого стану перебігу хвороби та постійного онлайн-моніторингу (телефонний, відеозв'язок) стану здоров’я лікарем, з яким підписано Декларацію на медичне обслуговування, – пояснили у профільному департаменті.

Нагадаємо, у Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID-19). Зокрема, у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

З висновків міжнародних експертів ВООЗ щодо епідемії коронавірусу: найбільш розповсюджені симптоми коронавірусу – лихоманка (87,9%) та сухий кашель (67,7%). Виділення мокротиння при кашлі (33,4%), задуха (18,6%), біль у горлі (13,9%), м'язовий біль (14,8%). Рідше людині може бути зле та спостерігатиметься блювота (5%), діарея (3,7%).

***

Читайте також: Як запобігти розповсюдженню коронавірусу на робочих місцях: рекомендації Держпраці

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»