• Посилання скопійовано

Обмеження пасажирських перевезень та проблемні питання: дії Федерації роботодавців

Федерація роботодавців звернеться до Уряду з проблемними питаннями щодо транспорту, зокрема, як добиратись до роботи працівникам у таких умовах

Обмеження пасажирських перевезень та проблемні питання: дії Федерації роботодавців

Федерація роботодавців України розповідає, що 16 березня 2020 р. постановою КМУ №215 внесено зміни до постанови КМУ від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Цією постановою Уряд на додаток до вже запроваджених карантинних заходів ввів додаткові обмеження щодо пасажирських перевезень, зокрема заборонено:

1. з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

2. з 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів метрополітенами;

3. з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення.

При цьому АТ «Українська залізниця» дозволено здійснення окремих пасажирських рейсів у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, а також окремих пасажирських рейсів у міжнародному залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури, МЗС та Адміністрацією Державної прикордонної служби.

Зазначені обмеження в переміщенні пасажирів викликали низку проблемних питань, які потребують термінового вирішення. Постає питання:

  • як добиратись до роботи працівникам?
  • як забезпечувати транспортування своїх працівників, у тому числі з передмість, враховуючи обмеження щодо можливості перевезення не більше 10 пасажирів одночасно в автобусах?
  • як підприємствам з безперервним процесом виробництва, зокрема металургійним, в умовах відміни приміського пасажирського залізничного сполучення продовжувати роботу?
  • Як за цих умов не допустити зупинки виробництва? Та не допустити техногенних аварій зі значними негативними, в т.ч. екологічними наслідками?

Крім того, за інформацією членів, зазначена постанова також потребує уточнення в частині чіткого визначення, робота яких саме суб'єктів господарювання підпадає під заборону. Наприклад, незрозуміло чи заборонена діяльність СТО, а це питання безпеки на дорогах?

Федерація продовжує роботу над вирішенням цих питань, зокрема консультації з бізнесом, та готує пропозиції до Уряду про внесення відповідних змін до актів з метою знаходження балансів між карантинними заходами та забезпеченням роботи підприємств. Чекаємо на ваші пропозиції щодо вжиття необхідних заходів для врегулювання.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»