• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати реєстрацію договорів про спільну інвестиційну діяльність

На сайті ВР з’явився законопроект, яким пропонується скасувати обов’язок реєстрації договорів (контрактів) про спільну інвестиційну діяльність, зокрема, що укладаються іноземними інвесторами при ввезені товару на територію України для його використання у підприємницькій діяльності

Запропоновано скасувати реєстрацію договорів про спільну інвестиційну діяльність

Законопроектом №3214 від 16.03.2020 року пропонується внести зміни до МКУ в частині виключення норми щодо здійснення державної реєстрації договорів (контрактів).

Зміни торкнуться п. 2 ст. 287 МКУ, яким передбачається звільнення від сплати ввізного мита на товари (крім товарів для реалізації або використання з метою, безпосередньо не пов'язаною з провадженням підприємницької діяльності), що ввозяться на митну територію України на строк не менше трьох років іноземними інвесторами відповідно до Закону «Про режим іноземного інвестування» з метою інвестування на підставі договорів (які наразі підлягають обов’язковій державній реєстрації) або як внесок іноземного інвестора до статутного капіталу підприємства з іноземними інвестиціями.

Як очікується, прийняття проекту Закону сприятиме зменшенню регуляторних процедур, спрощенню умов ведення інвестиційної діяльності та покращанню інвестиційного клімату України.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»