• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку жорсткіше перевірятиме туроператорів

19 вересня Уряд підтримав рішення, спрямовані на вдосконалення системи державного контролю над здійсненням туроператорської діяльності в Україні

Мінекономрозвитку жорсткіше перевірятиме туроператорів

Мінекономрозвитку розповідає, що жорсткіше перевірятиме туроператорів. Це передбачено постановою КМУ від 19.09.2018 р. №747.

По-перше, Уряд включив Мінекономрозвитку до переліку контролюючих органів, на яких не розповсюджується дія мораторію на перевірки бізнесу, в частині надання Міністерству права проведення планових перевірок дотримання туристичним бізнесом ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності до кінця 2018 року.

По-друге, Уряд ввів нові критерії оцінки ступеню ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню. Від цієї оцінки залежатиме встановлення періодичності здійснення Мінекономрозвитку перевірок самих туроператорів з урахуванням:

  • виду туроператорської діяльності (виїзний, в’їзний та внутрішній туризм), де виїзний туризм визначається із найвищим ступенем ризику,
  • обсягу наданих туристичних послуг туроператором (кількість туристів, що скористались туристичними послугами протягом року) – чим більша кількість споживачів послуг, тим вищий ризик для них від провадження туроператорами своєї діяльності,
  • наявності протягом останніх 3 років порушень ліцензійних умов туроператором,
  • наявності судового рішення про задоволення цивільного позову споживача туристичних послуг.  

Відповідно до цього, Уряд також впровадив оцінку туроператорів за ступенем ризику їхньої діяльності з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма визначеними критеріями:

  • від 41 до 100 балів – високий ступінь ризику,
  • від 21 до 40 балів – середній ступінь ризику,
  • від 0 до 20 балів – низький ступінь ризику.  

Зазначені зміни дозволять Мінекономрозвитку невідкладно вживати заходів у разі виявлення порушень туроператорами ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності та позбавляти недобросовісних туроператорів ліцензії на її провадження.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»