• Посилання скопійовано

Продавців магазинів штрафують за відсутність масок: судова практика

Суд присудив продавцю штраф за порушення правил карантину через відсутність маски у розмірі 17000 грн

Продавців магазинів штрафують за відсутність масок: судова практика

З 12 березня до 24 квітня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі коронавірусу.

17 березня 2020 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» відповідно до якого КУпАП доповнено ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей».

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області 25 березня 2020 року розглянуто протокол по справі про адміністративне правопорушення за порушення правил щодо карантину людей (ст. 44-3 КУпАП), складений стосовно продавчині магазину.

Судовим розглядом встановлено, що продавець магазину «Ювілейний» у Покровському районі міста, будучи забезпеченою засобами індивідуального захисту, 21 березня 2020 року здійснювала відпуск продукції без захисної маски, чим порушила  правила щодо карантину людей.

В судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину у вчиненому правопорушенні та щиро покаялася.

Враховуючи особу правопорушниці та характер вчиненого правопорушення, суд призначив жінці покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення. З повним текстом постанови можна ознайомитись на сайті, справа №212/2067/20. Постанова суду від 25 березня 2020 року.

***

Читайте також: За незакриття непродовольчого магазину під час карантину - штраф 17 000 грн  

Джерело: Судова влада України

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»