• Посилання скопійовано

Стратегія розвитку ДБР: слідство планують розпочати з вересня 2018 року

У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань планує відкрити перші кримінальні провадження, а до кінця 2018 року заплановано передати з прокуратури матеріали кримінальних проваджень, віднесених до його підслідності

Стратегія розвитку ДБР: слідство планують розпочати з вересня 2018 року

У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань планує відкрити перші кримінальні провадження, а до кінця 2018 року заплановано передати з прокуратури матеріали кримінальних проваджень, віднесених до його підслідності. Такі строки передбачені Стратегією розвитку ДБР на 2017 - 2022 роки, яку 20 грудня презентував Роман Труба, - передає «Українське право».

До цього часу у відомстві проводитимуть підготовчу роботу для повноцінного запуску ДБР. 

У першому кварталі 2018 року планується визначитися з приміщення для центрального апарату ДБР. Сформувати його штат, провести конкурси та призначити на посади слідчих та працівників, які здійснюватимуть оперативно-розшукову діяльність, сподіваються протягом 2018 року, а також розпочати конкурси до територіальних управлінь.

Також до початку повноцінної роботи ДБР необхідно внести зміни до законодавства. Уже наразі відомо, що зміни необхідно вносити як до Закону «Про Державне бюро розслідувань», так і до Кримінального процесуального кодексу та Закону «Про оперативно-розшукову діяльність».

Зокрема, уточнення потребують Прикінцеві положення КПК щодо початку роботи Держбюро розслідувань та ст. 216 КПК про його підслідність.

Як повідомив новопризначений очільник ДБР Роман Труба, після внесення змін щодо підслідності, ДБР зможе відкривати кримінальні провадження щодо депутатів ВРУ та Автономної Республіки Крим, суддів Конституційниного Суду, членів Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, голів місцевих держадміністрацій та їх заступників, а також членів НАЗК. 

При цьому Роман Труба зауважив, що до Закону «Про Державне бюро розслідувань» підготовлено зміни у частині розташування територіальних підрозділів ДБР. За словами очільника, не у всіх містах, які визначені в Законі, є можливості для створення умов роботи правоохоронного органу, що поширює свою діяльність на декілька областей.

Тому розташування окремих територіальних управлінь пропонуватимуть змінити. Зокрема, Київське і Львівське управління пропонується залишити, а ще п'ять територіальних управлінь створити у Вінниці, Одесі, Дніпрі, Харкові та Маріуполі, а не у Хмельницькому, Миколаєві, Мелітополі, Полтаві та Краматорську, як наразі визначає Закон.

Джерело: Українське право

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»