• Посилання скопійовано

Виплатили дохід нерезиденту без сплати податку та звітування за нього: які наслідки

При донарахуванні сум податку, який мав би бути утриманий з доходу нерезидента, доведеться нарахувати штраф та пеню (в залежності від періоду виправлення)

Виплатили дохід нерезиденту без сплати податку та звітування за нього: які наслідки

Податківці у підкатегорії 102.25 «ЗІР» зазначили, що ПКУ передбачає застосування штрафу до платників податків відповідно до ст. 127 ПКУ у разі порушення правил нарахування, утримання та сплати (перерахування) податків у джерела виплати.

До платника, який виявив факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, самостійно донарахував суму податкових зобов’язань з дотриманням вимог п. 50.1 ПКУ та сплатив суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання уточнюючого розрахунку, не застосовуються штрафи, передбачені ст. 127 ПКУ.

При цьому, якщо платник податків подав уточнюючу Декларацію після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного ПКУ, та не нарахував суму пені згідно зі ст. 129 ПКУ, то пеня нараховується контролюючим органом самостійно.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»