• Посилання скопійовано

Чи поширюється звільнення від штрафів на помилки з ПДВ, ренти та акцизу?

За порушення нарахування, декларування та сплати ПДВ, акцизу та ренти на час карантину штрафів не скасовано

Чи поширюється звільнення від штрафів на помилки з ПДВ, ренти та акцизу?

ДПС в Івано-Франківській області інформують, що з 01 березня по 31 травня 2020 року не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, крім санкцій за:

  • відчуження майна, яке перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу; 
  • порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, які застосовуються на загальних підставах; 
  • порушення нарахування, декларування та сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати. 

Відповідні зміни передбачені Законом України від 17.03.2020 р. №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Окрім не застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства,  тимчасово, з 01 березня по 30 квітня не застосовуються штрафи за:

  • несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску;
  • неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);
  • несвоєчасне подання звітності до податкових органів.

Поряд з цим,  платникам податків на період з 1 березня по 31 травня 2020 року, а платникам єдиного внеску - з 01 березня по 30 квітня 2020 року не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

***

Читайте також: Карантинні нововведення для платників податків: інформаційний лист №7 від ДПС

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»