• Посилання скопійовано

Зміна лімітів для «єдинників»: з'явився текст законопроекту (оновлено)

Законопроектом №2338 для фізосіб-єдинників пропонується встановити нові ліміти 1, 2 і 3 групи, які будуть підвищені до 1 млн, 5 млн та 10 млн грн. У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2020 року

Зміна лімітів для «єдинників»: з'явився текст законопроекту (оновлено)

29 жовтня 2019 року нардепи від «Слуги народу» зареєстрували в ВРУ законопроект №2338, який пропонує змінити умови роботи на спрощеній системі оподаткування. Про це у Facebook повідомила нардеп, заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

За словами Р. Підласи, законопроектом пропонується встановити нові ліміти для 1, 2 і 3 групи. Їх хочуть підвищити до 1 млн, 5 млн і 10 млн гривень відповідно (на сьогодні це 300 тис., 1,5 млн і 5 млн, дивіться у довіднику).

 

Оскільки норма пп. 3 п. 291.4 ПКУ змінюється тільки щодо ліміту доходів, то відповідно нові розміри доходу поширюватимуться також і на юросіб-"єдинників"  ІІІ групи. Відповідно при прийнятті законопроекту граничний обсяг доходу для них буде становити 10 млн грн. 

 

Крім того, нардепи пропонують встановити для I групи платників єдиного податку ставки ЄП у розмірі:

  • 0% розміру прожиткового мінімуму щодо діяльності з надання побутових послуг населенню;
  • до 10% розміру прожиткового мінімуму щодо іншої діяльності, дозволеної для першої групи платників єдиного податку (як і зараз).

Очікується, що ці кроки дозволять дати поштовх розвитку малого бізнесу:

  • більше підприємців зможуть скористатись "спрощенкою";
  • українцям, які тільки роздумують стати підприємцями 1 групи, зробити це буде легше. А держава даватиме час "стати на ноги" найменшим;
  • ФОПи, які частково або повністю працювали "в тіні", зможуть нарешті працювати відкрито;
  • В поєднанні з РРО буде надана підтримка доброчесним підприємцям та виведено з гри тих, хто лише прикривається "спрощенкою" для махінацій і ухиляння від податків.

"Наше завдання - сприяти і розвивати спрощену систему. А також вивести ФОПів з тіні. Це нова філософія розвитку підприємництва: всі, хто працюють чесно, мають отримати кращі умови для цього" - зазначила Роксолана Підласа.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2020 року. 

***

Нагадаємо, що Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що на ринку навмисно поширюється неправдива інформація про знищення «маленьких» ФОП у зв'язку з внесенням змін у законодавство. Він запевняє, що ніхто не буде переслідувати «маленьких» ФОП.

Також нещодавно було опубліковано закони щодо нових правил роботи з РРО та «кешбек». Аналіз цих законів читайте тут. Що зміниться для єдинників - детально у цій статті.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»