• Посилання скопійовано

Бажаєте відмовитися від спрощенки з 2020 року? Подайте заяву до 20 грудня включно

Для відмови від спрощеної системи оподаткування з 1 січня заяву слід подати не пізніше 20 грудня 2019 року

Бажаєте відмовитися від спрощенки з 2020 року? Подайте заяву до 20 грудня включно

ДПС у Київській області повідомляє, що платники єдиного податку І - ІУ груп можуть відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та перейти на сплату інших податків та зборів  (на загальну систему оподаткування) за власним бажанням.

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим Кодексом, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів (пп.298.2.2 ПКУ).

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву – це встановлено пп. 298.2.1 ПКУ.

Таким чином,  20 грудня 2019 року є останнім  днем для подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування  з І кварталу 2020 року.

 

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»