• Посилання скопійовано

Фізособа-«загальник» зробив ремонт орендованого авто: чи можна включити у витрати?

Фізособа-«загальник» не має права включити до витрат вартість ремонту орендованого авто

Фізособа-«загальник» зробив ремонт орендованого авто: чи можна включити у витрати?

ДФС у підкатегорії 104.05 «ЗІР» нагадує, що порядок оподаткування доходів фізосіб – підприємців визначений ст. 177 ПКУ.

Згідно з п. 177.2 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.

Відповідно до пп. 177.4.5 ПКУ не включаються до складу витрат підприємця на загальній системі оподаткування, зокрема витрати на придбання та утримання основних засобів подвійного призначення, визначених ст. 177 ПКУ.

Основні засоби подвійного призначення, зокрема легкові та вантажні автомобілі не підлягають амортизації (пп. 177.4.6 ПКУ).

При цьому перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, визначений п. 177.4 ПКУ, не містить витрат на ремонт власного (орендованого) вантажного (легкового) автомобіля, що належить до основних засобів подвійного призначення.

Таким чином, фізособа – підприємець на загальній системі оподаткування не має права включити до складу витрат вартість ремонту власного (орендованого) вантажного (легкового) автомобіля, що використовується в її госпдіяльності та належить до ОЗ подвійного призначення.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»