• Посилання скопійовано

ФОП припинив діяльність до 2017 року: як перевірити інформацію щодо зняття з обліку в ДПС?

Якщо виявиться, що процедуру припинення ФОП не завершено, її можна провести незалежно від наявності боргу з ЄСВ чи податкового боргу. Але доведеться сплатити ЄСВ та штраф за його несплату за час до фактичної дати припинення

ФОП припинив діяльність до 2017 року: як перевірити інформацію щодо зняття з обліку в ДПС?

ДПС у Волинській області нагадує, що якщо громадянин здійснював підприємницьку діяльність у періоди до 2017 року і на сьогодні підприємництвом не займається, то йому варто перевірити в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців факт припинення ФОП.

Саме з 1 січня 2017 року зареєстрованим ФОП нараховується єдиний внесок незалежно від того здійснює чи ні така особа підприємницьку діяльність.

Якщо виявиться, що процедуру припинення ФОП не завершено, її можна провести незалежно від наявності боргу з ЄСВ чи податкового боргу.

Сплата ЄСВ підприємцем, що не здійснює підприємницької діяльності передбачає зарахування страхового стажу для пенсії.

Нагадаємо, що заборгованість по ЄСВ не підлягає списанню, строк давності для нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум.

Джерело: ДПС у Волинській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»