• Посилання скопійовано

Як звітувати ФОП при переході з єдиного податку на загальну систему?

ФОП при переході протягом І, ІІ або ІІІ кварталів звітного року на загальну систему повинен подати декларацію за результатами кварталу переходу. Крім того, за результатами календарного року потрібно буде подати річну декларацію

Як звітувати ФОП при переході з єдиного податку на загальну систему?

ДПС у Харківській області повідомляє, що підприємці, які зареєстровані протягом року або перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну, повинні подати декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід. Вперше зареєстровані підприємці в декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації підприємцем.

Тобто підприємець, який протягом І, ІІ або  ІІІ кварталів звітного року перейшов із  спрощеної системи оподаткування на загальну або здійснив процедуру державної реєстрації як суб’єкта господарювання та обрав загальну систему оподаткування, повинен подати декларацію за  результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу. Крім того, за  результатами календарного року потрібно буде подати річну декларацію.

При цьому, якщо підприємець здійснив вищеописані дії у IV кварталі звітного року, то він повинен подати декларацію за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, яка прирівнюється до річної податкової декларації.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»