• Посилання скопійовано

Витрати на охорону приміщення у ФОП-«загальносистемника»

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування відносити до складу витрат суми, сплачені за охорону приміщення? Дізнаємось з роз’яснення податківців

Витрати на охорону приміщення у ФОП-«загальносистемника»

Коментар до ІПК ДПС від 12.03.2020 р. №1021/6/99-00-04-06-03-06/ІПК

Згідно з п. 177.2 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю фізичної особи – підприємця.

Пунктом 177.4 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів ФОП від провадження таким підприємцем господарської діяльності.

При цьому, як зазначають податківці у ІПК від 12.03.2020 р. №1021/6/99-00-04-06-03-06/ІПК, зазначений перелік витрат не містить витрати на оплату послуг з охорони (охоронної сигналізації та тривожної кнопки).

Тобто податківці трактують перелік витрат, наведений у п. 177.4 ПКУ, як виключний з метою оподаткування доходу фізосіб-«загальносистемників».

Таким чином, вартість оплачених послуг з охорони не включається до витрат фізособи–підприємця на загальній системі оподаткування.

Зазначимо, що така позиція податківців наводиться вже не вперше (зокрема, тут).

З повним аналізом можливих витрат підприємця-«загальносистемника» можна ознайомитись у нашій аналітиці.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»