• Посилання скопійовано

Три принципи роботи з ФОП від міністра економіки Т. Милованова

Що буде з ФОПами? Чи будуть для них зміни навесні в рамках великої податкової реформи?

Три принципи роботи з ФОП від міністра економіки Т. Милованова

В інтерв'ю РБК-Україна міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов розповів, серед іншого, що буде з "ФОПами".  Зокрема, чи будуть для них зміни навесні в рамках великої податкової реформи?

Він відповів ствердно: зміни будуть, але які саме - поки не вирішено.

Милованов назвав свої три принципи роботи з ФОП:

  • по-перше, мінімально зачіпати тих людей, які намагаються просто до якоїсь суми заробити для себе - самозайнятих.  "Я не розумію навіщо їм взагалі реєструватися, я б хотів, щоб вони просто декларували, скільки вони заробили", - заявив міністр;
  • по-друге - щоб великі компанії не використовували це, щоб прикидатися маленькими (рітейлери, ресторани і т.д.);
  • по-третє - ця система не повинна спотворювати правила гри на ринку, не створювати мотивації залишатися десь "в тіні" або давати привілеї одним за рахунок інших.  Тут дійсно дуже важливо, щоб підтримка була справедливою.

 За словами Милованова, публічне обговорення цих пропозицій вже почалося.

"Є Координаційна рада малого бізнесу, поміж тим я зустрічаюся з тими, хто не хоче брати участь в роботі цієї ради або не хоче публічно це робити. Ми також спілкуємося з міжнародними організаціями. У нас є пропозиція, насправді, у нас є Указ Президента, який просить підняти ліміти по групам і певний мораторій.

Ми погоджуємося з цією позицією. Інші міністерства по-різному на це дивляться, хтось проти, хтось за.  Це як раз той інституційний конфлікт, про який я говорив. Міністерство економіки зацікавлене в мінімальних податках і максимальному зростанні, але хтось повинен збирати податки, щоб виплатити пенсії, тому завжди буде конфлікт.

На цьому балансі існує Уряд.  Я з повагою ставлюся до позиції наших колег по Уряду, ми команда, тому яке б остаточне рішення не було, я його буду виконувати.  Я за підтримку ФОПів, але є різні позиції і ми повинні це балансувати".

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»