• Посилання скопійовано

Як фізособа-«єдинник» може виправити розділ 1 декларації?

Для виправлення розділу 1 декларації за попередній рік слід подати уточнюючу декларацію з позначкою «Уточнююча», зазначивши відповідну уточнену інформацію у розділі 1

Як фізособа-«єдинник» може виправити розділ 1 декларації?

ДПС у Тернопільській області нагадує, що самостійне виправлення помилок платники єдиного податку першої-третьої груп можуть здійснити шляхом уточнення показників Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця, затвердженої наказом Мінфіну №578, відповідно до ст. 50 ПКУ, зокрема, в уточнюючій Декларації.

Отже, фізичні особи – підприємці-платники єдиного податку першої-третьої груп при самостійному виправленні інформації, відображеної у розд. 1 «Загальні показники підприємницької діяльності» Декларації за попередній звітний (податковий) рік, мають подати уточнюючу Декларацію за такий звітний період з позначкою «Уточнююча», зазначивши відповідну уточнену інформацію у розд. 1 «Загальні показники підприємницької діяльності» уточнюючої Декларації.

При цьому у розділах ІІІ-IV «Показники господарської діяльності для платників єдиного податку» (відповідних груп) та рядках 8-13 розд. V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» уточнюючої Декларації відображаються показники Декларації за попередній звітний (податковий) період, що уточнюється.

Рядок 14 розд. V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» уточнюючої Декларації такими платниками не заповнюється.

Обмежень щодо кількості подання уточнюючих Декларацій ПКУ не встановлено.

Кожна подана уточнююча Декларація є дійсною і уточнює показники попередньо поданих Декларацій.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»