• Посилання скопійовано

Чергові нововведення: українці отримуватимуть дві платіжки за газ на одному аркуші паперу

За словами Тарасюка, повернутися до старої форми квитанції за газ українці все одно не зможуть, оскільки постачальник і транспортер газу - це різні компанії, які надають окремі послуги

Чергові нововведення: українці отримуватимуть дві платіжки за газ на одному аркуші паперу

Споживачі для зручності отримуватимуть дві платіжки за газ на одному аркуші паперу, на якому тарифи за блакитне паливо як товар і його за його транспортування будуть рахуватимуться окремо. Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк на брифінгу, - повідомляє «Уніан».

«Коли ми говоримо, щоб знову зробити одну платіжку, ми говоримо просто про зручність споживача. Ми зараз спілкуємося і з транспортуючими компаніями, і з постачальниками, і дійшли того, щоб для зручності споживачів вони отримували ці дві платіжки на одному аркуші паперу. Фактично це означатиме одну платіжку», - сказав він.

За словами Тарасюка, повернутися до старої форми квитанції за газ українці все одно не зможуть, оскільки постачальник і транспортер газу - це різні компанії, які надають окремі послуги.

«Платіжка не може бути одна. Це дві різні компанії. У нас уже зараз працює газовий ринок. Так, він недосконалий, але він буде поліпшуватися з кожним місяцем. Ми повинні зрозуміти, що транспортування здійснює монополія. Ми ж не можемо прокладати кілька мереж, але їх потрібно обслуговувати. А постачальників вже зараз багато і з'являється багато нових», - пояснив очільник регулятора.

 

 

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»