• Посилання скопійовано

Заборона перевірок під час карантину та дистанційна робота: законопроект від МОЗ

Міністр охорони здоров'я представив законопроект про коронавірус, який підвищить ефективність боротьби з інфекцією

Заборона перевірок під час карантину та дистанційна робота: законопроект від МОЗ

У п’ятницю, 13 березня, Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець представив народним депутатам та представникам профільних відомств проект Закону «Про першочергові рішення, пов’язані з запобіганням, профілактикою та ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань пов’язаних з ним, а також дій при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії». 

«Ми зібрали представників усіх політичних сил – оскільки дана ініціатива спрямована на благо та захист українського народу, на збереження життя і здоров'я кожного нашого громадянина та не має жодного політичного підтексту. Нам потрібно діяти спільно, дуже оперативно і конструктивно», – підкреслив Ілля Ємець.

Народні депутати підтримали ініціативу МОЗ, активно обговорили і внесли в неї декілька правок у ході засідання Робочої групи при Комітеті Верховної ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування для напрацювання законодавчих пропозицій, спрямованих на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Законопроект підготовлений у МОЗ передбачає: 

  • Спрощення процедури закупівлі товарів, робіт та послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить пришвидшити процес закупівлі засобів індивідуального захисту та тест-систем; 
  • Можливість працівникам виконувати роботу з дому;
  • Заборону на проведення масових заходів із чисельністю понад 200 осіб;
  • Заборону на проведення заходів державного нагляду та контролю на час здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та боротьбою з коронавірусом;
  • Посилення контролю в’їзду та виїзду на територію України;
  • Чіткий алгоритм примусової ізоляції та самоізоляції та відповідальності за недотримання карантину.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»