• Посилання скопійовано

Заборона в'їзду іноземців з 16 березня та закриття пасажирського авіасполучення з 17 березня: рішення Уряду

До 3 квітня Уряд заборонив в'їзд в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське авіасполучення

Заборона в'їзду іноземців з 16 березня та закриття пасажирського авіасполучення з 17 березня: рішення Уряду

На виконання рішень РНБОУ щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 14 березня ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19. 

Документом передбачено:

  • тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського сполучення (за виключенням низки категорій громадян);
  • тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян).

Цим документом також Міністерству закордонних справ доручено проінформувати про зазначені обмеження дипломатичних представників іноземних держав в Україні, а також закордонні дипломатичні установи.

Крім того, на засіданні Уряд уповноважив заступника Міністра охорони здоров’я, головного санітарно-епідеміологічного лікаря України на здійснення окремих повноважень. А саме: щодо епідеміологічного нагляду (спостереження), запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій. Також доручено визначити уповноважених осіб, які виконуватимуть функції головних державних санітарних лікарів у регіонах.

Рішення прийнято з урахуванням зауважень.

***

Читайте також: Як та коли закриють кордон України через коронавірус: офіційно від ДМС

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»