• Посилання скопійовано

Як працюють Центри зайнятості під час карантину?

Мінекономіки розповіло про особливості роботи Центрів зайнятості під час карантину

Як працюють Центри зайнятості під час карантину?

Щоб запобігти поширенню в Україні COVID-19, робота Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також профільних служб, організована з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Державна служба зайнятості продовжує працювати у штатному режимі, але запроваджує тимчасові особливості обслуговування клієнтів центрами зайнятості та їх філіями.

У кожному центрі зайнятості розміщені оголошення про тимчасовий порядок роботи установи, адреси електронної пошти центру зайнятості й обласного центру зайнятості, номер телефону чергового фахівця, номер телефону гарячої лінії обласного центру зайнятості. Телефонні номери «гарячих ліній» обласних центрів зайнятост: https://is.gd/Zs1MEj

Прийом документів від клієнтів, зокрема для реєстрації як безробітний/на, здійснюється засобами електронного зв’язку або через скриньки для прийому кореспонденції, що розміщені у кожному центрі зайнятості. Опрацювання документів проходить щоденно, за результатами з вами зв’язується фахівець центру зайнятості. Для цього необхідно обов’язково надати центру зайнятості актуальні контактні дані, за якими ви перебуваєте на постійному зв’язку. 

На виконання рішення Уряду кількість клієнтів, які можуть одночасно перебувати у приміщенні центру зайнятості, становить не більше 10 осіб.

Якщо ви вже зареєстровані як безробітний, кар’єрний радник з вами комунікує телефоном або через електронну пошту, відповідно до наданих вами контактів при реєстрації. Якщо ваші контакти змінилися або ви хочете їх актуалізувати, зв’яжіться з вашим кар’єрним радником або зателефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості.

Відвідування центру зайнятості, що було призначено до запровадження карантину, переноситься на іншу дату. У разі, якщо відвідування було призначене до 12.03.2020, тобто до запровадження карантину, на березень 2020, але ви повідомили кар’єрного радника про неможливість відвідування центру зайнятості/філії через побоювання за своє здоров’я чи через погане самопочуття, за таке невідвідування до вас не будуть застосовуватися штрафні санкції чи зняття з обліку. 

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»