• Посилання скопійовано

АМКУ почало розслідування щодо подорожчання медмасок

В АМКУ відкрито справу за фактом суттєвого подорожчання медичних масок в Києві

АМКУ почало розслідування щодо подорожчання медмасок

Хмельницький Олексій, голова Київського обласного територіального відділення АМКУ, на своїй сторінці у facebook повідомив, що 30 березня 2020 року Київське обласне територіальне відділення АМКУ відкрило справу проти виробників, постачальників та аптечних мереж Києва і області через значне подорожчання медичних масок.

З початку березня до Відділення надходять численні звернення від громадян щодо значного підвищення, зокрема роздрібними мережами аптечних закладів м. Києва, цін на маски медичні одноразові.

Станом на кінець березня 2020 року ціна на маски медичні одноразові у роздрібних мережах аптечних закладів Києва та області починається від 24-30 грн/шт.

Іще до виявлення в Україні перших хворих на COVID-19 в аптеках столиці почали зникати маски медичні одноразові, а потім й інші різновиди масок. З оголошенням карантину цей товар зник з полиць взагалі, або ж продавався за цінами, які більше ніж у 10 разів перевищували ціни на початку березня.

Такий «стрибок» цін у всіх мережах містить ознаки антиконкурентних узгоджених дій, а конкретніше – схожих дій на ринку товару, які призвели до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції без об’єктивних для цього причин.

Компанії, щодо яких сьогодні розпочато справу (перелік може бути змінений, або доповнений):

– @ТОВ «Аптека низьких цін ТМ», ТОВ «Аптека низьких цін плюс», ТОВ «Столичний медичний альянс», ТОВ «Віталюкс», ТОВ «Аптекарь», ТОВ «Сіріус-95», ТОВ «Геліантус», ТОВ «Аптечне об’єднання «Біокон» , КП «Фармація», ТОВ «Аптека низьких цін К», ТОВ «Аптека №1 Трансфарм», ТОВ «Благодія», ТОВ «Лекфарм», ТОВ «Аптека АНЦ», ТОВ «Аптека НЦ», ТОВ «Рецепти життя», ТОВ «Цитрус-фарм», ТОВ «Альго-Фарм»

постачальники/виробниками, масок медичних одноразових, для вищевказаних підприємств у м. Києві та Київській області:

– ТОВ «Фірма «Технокомплекс», ТОВ «Калина медична виробнича компанія», ТОВ «Стиролоптфармторг», ТОВ «ТД «Кампус котон клаб», ТОВ «Вік-А», СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»

У випадку встановлення фактів порушення законодавства про захист економічної конкуренції органами Антимонопольного комітету можуть бути накладені штрафи в розмірі до 10% доходу компанії за попередній рік.

Просимо громадян, які стали свідками таких дій аптечних мереж, надавати інформацію до Київського обласного територіального відділення АМКУ за адресою kv@amcu.gov.ua, або телефоном: (044) 248-08-92.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»