• Посилання скопійовано

В Україні з’явилось нове міністерство

Кабмін створив Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

В Україні з’явилось нове міністерство

Українська правда розповідає, що Кабмін постановою від 11.03.2020 р. №212 відмінив рішення про реорганізацію Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб шляхом приєднання до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, уряд перейменував Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на Міністерство у справах ветеранів України, а Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Повідомляється, що Мінветеранів реалізуватиме державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності тощо.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій реалізуватиме державну політику з питань тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях та тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

Що було раніше: 4 березня Верховна Рада проголосувала за призначення нового складу уряду, який очолює Денис Шмигаль. Міністрром у справах ветеранів призначили Сергія Бессараба, а віцепрем'єром, міністром реінтеграції тимчасово окупованих територій – Олексія Резнікова.

Передісторія:

  • 29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила новий Кабмін, створивши Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України замість двох міністерств – із питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Очолила нове міністерство Оксана Коляда.
  • Пізніше Коляда заявила, що не зовсім розуміє, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями.
  • 17 січня 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що вважає за необхідне розділити деякі міністерства і чекає від прем'єр-міністра пропозицій щодо низки міністерств, зокрема, й щодо Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.
  • Пізніше міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила, що відомство буде розділено, а майбутнє Міністерство з питань реінтеграції може очолити профільний віце-прем'єр-міністр.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»