• Посилання скопійовано

В Україні запровадять Єдину базу даних оцінки нерухомості

Фонд держмайна розпочне масштабну боротьбу з ріелторами

В Україні запровадять Єдину базу даних оцінки нерухомості

Фонд державного майна України завершує розробку Єдиної бази даних оцінки нерухомості. Це не дозволить уникнути оподаткування, особливо в містах-мільйонниках, - повідомляє ТСН-Україна.

У Бюджетному кодексі України є норма, що стала причиною створення нової бази, а також застосування нових підходів податкової оцінки.

«Думаю, що з червня ми вже перейдемо на нові рубежі. Коли ця система запрацює, держава і державний бюджет можуть отримати додатково від 2 до 3 мільярд гривень», – сказав виконувач обов’язків голови ФДМУ Віталій Трубаров.

Введення процедури відстеження передбачає, що квартири в центральних частинах великих міст не зможуть продавати за заниженою вартістю – їхня ціна буде прив’язана до реальних цін.

«Оцінювач буде робити свою роботу, він у цій програмі вносить дані. Якщо він потрапляє в індикатив, який там існує, тоді його робота приймається, і вже нотаріус має право оформити угоду. Якщо не приймає, тоді угоди не відбуваються», – додав Трубаров.

***

Нагадаємо, 10 травня, Кабмін ухвалив пакет рішень, що значно спрощують умови ведення бізнесу. Одна з ініціатив - запровадження ризик-орієнтованого підходу в діяльності інспекційних органівПро це докладніше читайте тут>>

У заяві пояснили, що 99% перевірок бізнесу фіксують порушення, адже їхня діяльність спрямована на застосування санкцій. Проте інспектори мають проводити перевірки, щоб усунути правопорушення, а не накласти санкції, вважає перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Джерело: ТСН

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»