• Посилання скопійовано

Прийняли рішення щодо незастосування КОРО: як скасувати її реєстрацію?

Для скасування реєстрації КОРО на вже зареєстрований РРО слід подати заяву за ф. №2-КОРО. В такому випадку до заяви додається реєстраційне посвідчення та КОРО, реєстрація якої скасовується

Прийняли рішення щодо незастосування КОРО: як скасувати її реєстрацію?

Податківці у підкатегорії 109.09 «ЗІР» наголосили, що про прийняття рішення щодо незастосування КОРО суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган:

1) у разі реєстрації реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) шляхом подання заяви про реєстрацію РРО за ф. №1-РРО (додаток 1 до Порядку РРО), в п. 8 якої зазначає, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії;

2) у разі скасування реєстрації КОРО на вже зареєстрований РРО шляхом подання заяви про скасування КОРО за ф. №2-КОРО (додаток 4 до Порядку КОРО). В такому випадку до заяви додається реєстраційне посвідчення та КОРО, реєстрація якої скасовується.

Заяву про скасування КОРО (далі – Заява) (форма №2-КОРО додатку 4 до Порядку КОРО) суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня виникнення підстави для скасування (п. 3 гл. 3 розд. ІІ Порядку КОРО).

Посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня з дня виникнення підстав вносить відповідні дані до інформаційної системи ДФС та здійснює запис на титульній сторінці КОРО на РРО (у разі її наявності) щодо скасування реєстрації КОРО, який засвідчує своїм підписом та печаткою контролюючого органу (абз. 3 п. 1 гл. 3 розділу ІІ Порядку КОРО).

Для таких РРО у реєстраційному посвідченні зазначається: «КОРО на цей РРО не реєструвалась. У випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється» (абз. 5 п. 2 розділу ІІІ Порядку РРО). У зв’язку з цим, до Заяви суб’єкт господарювання додає реєстраційне посвідчення та КОРО, реєстрація якої скасовується. КОРО має бути належним чином заповнена до дати подання заяви включно.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»