• Посилання скопійовано

ДПС розробила Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу

Для ознайомлення розробникам програмних РРО, суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати програмні РРО з 19.04.2020 року, ДПС розмістила Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу - відкритого програмного інтерфейсу, завдяки якому можна розробляти власні програмні рішення

ДПС розробила Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу

Як ми повідомляли раніше, з19 квітня 2020 року у підприємця виникає право застосовувати новітні РРО , тобто кожен платник зможе використовувати програмні РРО доступні на ринку. Планується, що саме з 19 квітня податкова надасть безкоштовне рішення, яким можна буде користуватися в частині фіскалізації торговельних операцій.

Разом з тим, бізнесу податкова запропонує відкритий програмний інтерфейс (API), завдяки якому можна розробляти власні програмні рішення відповідно до бізнес-процесів кожного з секторів. Тож, запропоноване програмне РРО не є ексклюзивним, наявність відкритого програмного інтерфейсу (API) дозволить розробникам програмного забезпечення пропонувати для підприємців та застосовувати для власних потреб альтернативні розробки. 

І ось ДПС інформує, що з метою реалізації вимог Закону №128 зокрема, в частині забезпечення інтеграції фіскального сервера контролюючого органу з програмними реєстраторами розрахункових операцій через програмний інтерфейс (АРІ), ДПС розроблено Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу.

Цей Опис містить інформацію щодо режимів роботи ПРРО, включаючи офлайн, опис елементів даних, які використовуються в методах АРІ, ХML-формати розрахункового документа та фіскального звітного чека (z-звіту) тощо.

Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу до 19.04.2020 може застосовуватись як тестовий варіант розробниками ПРРО, суб’єктами господарювання, які мають намір використовувати ПРРО після набрання чинності Законом № 128 – з 19.04.2020.

У разі наявності пропозицій, зауважень до опису АРІ фіскального сервера контролюючого органу, просимо їх надсилати на електронну адресу: rro.api@tax.gov.ua.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»