• Посилання скопійовано

Особливості зберігання контрольної стрічки у РРО

РРО з КСЕФ повинен забезпечувати енергонезалежне зберігання інформації КСЕФ у носії КСЕФ протягом законодавчо встановленого строку зберігання

Особливості зберігання контрольної стрічки у РРО

ДПС у м. Києві інформує, що дія Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Суб’єкти господарювання зобов’язані друкувати або створювати в електронній формі на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) контрольні стрічки і забезпечувати їх зберігання протягом трьох років (п.10 ст. 3 Закону №265).

Відповідно до наказу Мінфіну від 08.10.2012 р. №1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів  розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби»:

  • контрольна стрічка в електронній формі (далі – КСЕФ) – копії розрахункових документів, а також копії фіскальних звітних чеків, послідовно сформованих РРО, що створені в електронній формі таким реєстратором, які зберігаються на носії контрольної стрічки у формі пакетів даних;
  • носій контрольної стрічки в електронній формі – функціональна частина РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, яка призначена для зберігання створених цим РРО пакетів даних.

Так, відповідно до вимог п. 2.3 розділу ІІ наказу №1057, РРО з КСЕФ повинен забезпечувати  енергонезалежне зберігання інформації КСЕФ у носії КСЕФ протягом законодавчо встановленого строку зберігання.

 

Від редакції: Ми вже зазначали, що в залежності від моделі РРО суб’єкти господарювання зобов’язані друкувати або створювати в електронній формі контрольну стрічку і зберігати її протягом 3 років.

 

Яка відповідальність очікує у разі відсутності контрольної стрічки?

У випадку, якщо контрольну стрічку не надруковано (або не створено в електронній формі) на РРО, до суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції передбачені п. 3 ст. 17 Закону про РРО у розмірі 10 н. м. д. г. (170 грн).

Зверніть увагу, якщо контрольну стрічку не було надруковано через вихід з ладу РРО, то фінансові санкції не застосовуються (про це ми писали тут).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»