• Посилання скопійовано

Уряд створює координаційну раду щодо ФОП

За словами Гончарука, координаційна рада стане спільним майданчиком для пошуку компромісів для комфортного ведення бізнесу

Уряд створює координаційну раду щодо ФОП

Кабінет Міністрів України створює Координаційну раду з питань розвитку мікро- та малого підприємництва, до якої буде залучено представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу.

«Це буде нашим спільним майданчиком для діалогу – шукатимемо компроміси для комфортного ведення бізнесу в Україні. Це буде лише на користь нашій економіці», – зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За дорученням Президента України Уряд у двотижневий строк внесе на розгляд Верховної Ради України законопроекти, які змінять умови перебування ФОП на першій групі: збільшать річний ліміт доходу (зараз 300 тис. грн), дозволять використовувати найману працю та розширять перелік видів діяльності.

Крім того, буде запропоновано:

  • пом’якшення відповідальності всіх груп ФОПів за подання звітності по РРО;
  • дворічний мораторій на перевірку ФОПів усіх категорій, крім «ризикових»;
  • забезпечення доступності вже з 1 січня 2020 року безкоштовних програмних РРО для тестування.

***

Читайте також: 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»