• Посилання скопійовано

Роботодавці повідомлятимуть ДПС про військові квитки працівників

Міністр КМУ Дмитро Дубілет пропонує зробити автоматичний збір документів для військкоматів

Роботодавці повідомлятимуть ДПС про військові квитки працівників

Одна з найчастіших скарг бізнесу щодо зайвої бюрократії стосується віськкоматів. На цьому акцентував увагу на Facebook міністр КМУ Дмитро Дубілет.

"Ми знайшли, як мені здається, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу", - зазначив він.

 

Що пропонують змінити?

Зараз компанії подають щодо своїх співробітниках звітність у податкову службу. Дубілет пропонує додати в цю звітність кілька полів по військовому квитку та "вбити, таким чином, паперові документи". Відповідно державі не потрібно буде витрачати час і гроші та створювати якесь нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

Крім того, на сьогодні бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх працівників. Пропонується зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

 

Коли планують запровадити ці зміни?

Зі слів Д. Дубілета, зараз вони уже складають план впровадження проекту. Планують все запустити та змінити законодавство вже цього року.

Нагадаємо, що у грудні минулого року міністр уже повідомляв про плани Уряду спростити військовий облік для роботодавців.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»