• Посилання скопійовано

Відповідальність акціонерів і керівництва фінорганізацій хочуть посилити

Депутати від «Слуги народу» запропонували посилити покарання для керівників і акціонерів фінустанов. За доведення до банкрутства хочуть позбавляти волі на 5 років

Відповідальність акціонерів і керівництва фінорганізацій хочуть посилити

UBR повідомляє, що депутати від «Слуги народу» запропонували посилити покарання для керівників та акціонерів фінорганізацій. Зареєстрували законопроект, згідно з яким доведення фінустанови (крім банку) до неплатоспроможності, що спричинило заподіяння великої матеріальної шкоди державі або клієнтові, карається обмеженням свободи терміном від одного до п'яти років.

Окрім зазначеного терміну, ще заплановано накладення штрафу від 85 тис. до 170 тис. грн, а також позбавлення права обіймати певні посади впродовж трьох років.

За внесення неправдивої інформації до звітності, яка подається до НБУ, НКЦПФР та Нацкомфінпослуг, керівників та інших посадовців хочуть карати штрафом від 15 тис. грн до 30 тис. грн.

Насамперед, як сказано у пояснювальній записці, йдеться про керівників фінустанов, кінцевих бенефіціарних власників та інших осіб з істотною участю у фінансовій установі (повний перелік осіб, що маються на увазі, міститься в документі). Депутати кажуть, що такими заходами хочуть захищати інтереси клієнтів цих компаній.

Крім того, до пов'язаних із фінустановою осіб народні обранці пропонують віднести будь-яку особу, через яку здійснюється операція на колисть осіб, згаданих вище, і на яку вони впливають під час проведення такої операції через трудові, цивільні й інші відносини.

У документі уточнюється, що фінустанова зобов'язана подавати до органу, який здійснює державне регулювання відповідного ринку фінансових послуг, інформацію про пов'язаних із фінансовою установою осіб у порядку, встановленому нормативно-правовими актами такого органу.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»