• Посилання скопійовано

Припиняючи патентовану діяльність, не забудьте повідомити податкову

Повідомити про припинення діяльності, що підлягає патентуванню, потрібно письмово до 15 числа місяця, що передує звітному

Припиняючи патентовану діяльність, не забудьте повідомити податкову

Міндоходів нагадує, що юрособи та фізособи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати  збір за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору. Порядок та строки сплати збору за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності визначено ст. 267 Розділу XII Податкового кодексу України.

Якщо ж суб`єкт господарювання бажає припинити діяльність, що підлягає патентуванню, йому необхідно повідомити про це відповідний територіальний орган Міністерства доходів і зборів України до 15 числа місяця, що передує звітному. Тобто останнім днем подання письмового повідомлення про припинення такої діяльності є 14 число місяця, що передує звітному.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»