• Посилання скопійовано

Ліцензійні умови поводження з радіоактивними відходами - у новій редакції

Внесено зміни до ліцензійних умов провадження діяльності з переробки, зберігання та захоронення радіоактивних відходів

Ліцензійні умови поводження з радіоактивними відходами - у новій редакції

Держатомрегулювання наказом від 20.08.2014 р. №118 оновила Умови і вимоги безпеки (ліцензійні умови) провадження діяльності з переробки, зберігання та захоронення радіоактивних відходів.

Ці Умови і вимоги встановлюють вимоги безпеки до провадження діяльності у сфері поводження з радіоактивними відходами, а саме провадження суб'єктами діяльності у сфері поводження з РАВ: діяльності з переробки РАВ, діяльності із зберігання РАВ та діяльності експлуатуючої організації (оператора) на окремому етапі життєвого циклу сховища для захоронення РАВ.

Зокрема, передбачено, що суб'єкт діяльності у сфері поводження з РАВ забезпечує наявність:

- відповідної організаційної структури та кваліфікованого персоналу, який пройшов навчання і перевірку знань з питань ядерної та радіаційної безпеки, не має медичних протипоказань для роботи з джерелами іонізуючого випромінювання;

- фінансових, матеріальних та інших ресурсів для забезпечення рівня безпеки об'єкта, призначеного для поводження з РАВ, передбаченого нормами та правилами з ядерної та радіаційної безпеки, фізичного захисту, а також умовами провадження діяльності, зазначеними у ліцензії, умовами виконання робіт чи операцій, зазначеними в окремому письмовому дозволі;

- фінансових ресурсів для відшкодування збитків від радіаційних аварій, що можуть статися під час провадження ліцензованої діяльності, власними коштами або за рахунок коштів страхових компаній (організацій).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»