• Посилання скопійовано

Затверджено ліцензійні умови у сфері утилізації небезпечних відходів

Нові ліцензійні правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу в сфері поводження з небезпечними відходами, - Мінприроди

Затверджено ліцензійні умови у сфері утилізації небезпечних відходів

Уряд затвердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються утилізацією небезпечних відходів, які раніше були розроблені та передані на розгляд Кабміну  Міністерством екології та природних ресурсів України.

Нові ліцензійні правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу в сфері поводження з небезпечними відходами та дозволяють державі здійснювати ефективніші заходи державного контролю за діяльністю ліцензіатів у цій сфері.

«Система поводження з небезпечними відходами була де-факто знищена. Через відсутність ліцензій ми отримали неврегульовану та неконкурентну ситуацію, коли пестициди, агрохімікати, фармацевтичну продукцію, що втратила термін придатності, утилізовували як заманеться і де заманеться або у випадку з ліками – повторно пакували і продавали в аптеках. Мінприроди за два місяці провела титанічну роботу для вироблення та упорядкування нових ліцензійних умов, які дозволять державі контролювати великий тіньовий та ринок небезпечних відходів із мільярдним обігом коштів та нарешті встановлять прозорі умови для бізнесу, унеможливлюючи корупційні оборудки у цій сфері», - прокоментував ситуацію Міністр екології.

Остап Семерак зауважив, що  на сьогоднішнє рішення Кабміну  більше року чекали вітчизняні підприємства, які через відсутність ліцензійних умов та відповідно ліцензій не могли здійснювати утилізацію небезпечних відходів таких як пестициди та отрутохімікати. 

«Мінприроди до сьогоднішнього дня не мало можливості вирішувати ці питання. Єдина компанія, яка у  2014 році отримала ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів та агрохімікатів, не виконувала своїх зобов’язань. Наше Міністерство не мало навіть можливості здійснити перевірку його роботу даного підприємства. Нові ліцензійні умови унеможливлять виникнення подібних ситуацій і це стане першим кроком до нашої спільної мети, до зменшення та мінімізації ризиків для навколишнього природного середовища, життя та здоров’я людей», - пояснив Міністр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»