• Посилання скопійовано

З лютого в тестовому режимі запрацює електронний сервіс видачі дозволів на операцій з відходами

З 1 лютого 2018 року за ініціативи Мінекології в пілотному режимі запрацює електронний сервіс здійснення операцій у сфері поводження з відходами в частині видачі дозволів на відходи

З лютого в тестовому режимі запрацює електронний сервіс видачі дозволів на операцій з відходами

Відповідний наказ був підписаний Міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком на виконання Програми діяльності КМУ, схваленої постановою ВРУ № 1099-VIII та Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

Запровадження електронного сервісу  спростить процедуру отримання адміністративних послуг суб’єктами господарювання, зробить його  оперативнішим і відкритим. Зокрема, це:

  • пришвидшить процес видачі дозволів, 
  • дасть змогу удосконалити систему ліцензування при наданні дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами,
  • забезпечить реалізацію заходів, передбачених Національною стратегією управління відходами в Україні до 2030 року.

Крім того, Мінприроди на час здійснення операцій у сфері поводження з відходами забезпечуватиме  навчання та надання консультативної допомоги структурним підрозділам з питань охорони навколишнього природного середовища Київської міської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської та Львівської обласних державних адміністрацій (за згодою) та суб’єктам господарювання.

Запуск цього  сервісу - результат спільної роботи Мінприроди, Державного агентства електронного урядування, GIZ  та ГО «Електронна Україна».

Джерело: Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»